Redenen waarom je zou kiezen voor een aanvullende verzekering

In Nederland zijn veel mensen aanvullend verzekerd, maar waar heb je nou extra recht op? Er zijn veel mensen aanvullend verzekerd op een tandartsverzekering of voor de fysiotherapeut. Deze verzekering kan erg handig zijn als je verwacht extra kosten te maken. We hebben een hekel aan te veel betalen en zijn dus altijd op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering. Vandaag lees je alles over een aanvullende zorgverzekering.

Wat is een aanvullende verzekering?

Als je in Nederland woont is het verplicht om een basisverzekering te hebben. Zorgverzekeraars zijn ook verplicht iedereen te accepteren die een basisverzekering heeft. Met een aanvullende verzekering heb je ook de keuze waar je geholpen wilt worden. De premie ligt vaak wel een stuk hoger, want de zorgverzekeraar bepaald zelf de prijzen. Bij een basisverzekering heeft de overheid alle prijzen vastgesteld. Met een aanvullende verzekering is dus perfect als je bijvoorbeeld denkt veel gebruik te maken van een fysiotherapeut.

Waar heb ik recht op?

Wat krijg ik nou extra bij een aanvullende zorgverzekering? Als je kinderen hebt worden deze meeverzekerd op je eigen verzekering. Veel mensen denken dat je bij een aanvullende verzekering recht hebt op onbeperkte zorg, maar dit is niet het geval. De verzekeraar keert vaak een maximaal bedrag per jaar uit. Als je hier overeen gaat zijn de kosten wel voor jou. Je hebt ook het recht om een andere arts te kiezen mocht je ontevreden zijn.

Voordelen aanvullende verzekering

Een basisverzekering heeft zo zijn voordelen, maar een aanvullende ook. Hieronder staan de grootste voordelen van een aanvullende verzekering.

  • Als je verwacht veel gebruik te maken van zorg, dan is een aanvullende verzekering uiteindelijk goedkoper.
  • Je hebt meer zekerheid voor onvoorziene uitgaven
  • Een aanvullende verzekering is aangepast aan je levensfase. Dus als je een student bent is je pakket hierop aangepast.
  • Persoonlijke wensen? Met een aanvullende verzekering kun je deze aanpassen.

Tot slot

Een aanvullende verzekering heeft vele voordelen, maar maak hier wel alleen gebruik van als je verwacht extra kosten te maken. Een tandartsverzekering is wel handig om te gebruiken. Wil je een verzekering afsluiten? Gebruik dan https://www.vergelijkdezorgverzekeringen.nl/ om alle verzekeraars met elkaar te vergelijken.